Οικισμός Πλατύς Γιαλός

στη νοτιοδυτική πλευρά της Σίφνου, στον ομώνυμο όρμο, απλώνεται ο οικισμός του Πλατύ Γιαλού σε μια παραλία έξι ολόκληρων χιλιόμετρων, από τις μεγαλύτερες των Κυκλάδων.

Οικισμός Πλατύς Γιαλός

Ο Πλατύς Γιαλός όπως σχεδόν το σύνολο των παραλιακών χωριών υπήρξε οικισμός αγγειοπλαστών και ακόμη και σήμερα μπορείτε να επισκεφτείτε ένα εργαστήριο και να παρακολουθήσετε την παραγωγή των περίφημων σιφναίικων κεραμικών από κοντά.

Εξάλλου στον Πλατύ Γιαλό λειτουργούν και αρκετά καταστήματα που πωλούν είδη κεραμικής, απ’ όπου μπορείτε να αγοράσετε τα σουβενίρ σας.

Ο Πλατύς Γιαλός στη Σίφνο εκτός από την πιο κοσμοπολίτικη και μεγαλύτερη παραλία στο νησί διαθέτει υποδομές που μπορούν να εξασφαλίσουν απολαυστικές διακοπές. Πλήθος ενοικιαζόμενων δωματίων για τη διαμονή σου, κυριολεκτικά δίπλα στο κύμα, παραδοσιακά ταβερνάκια, καφετέριες και μπαράκια που θα σε σερβίρουν πάνω στο κύμα, στις ξαπλώστρες που διαθέτουν δωρεάν στους πελάτες τους, μηχάνημα ΑΤΜ για την εξυπηρέτηση των παραθεριστών, γραφείο τουριστικό και ενοικιάσεως αυτοκινήτου.

στην κορυφή του λόφου που υψώνεται πάνω από τον Πλατύ Γιαλό δεσπόζει η Παναγία του Βουνού με την πανοραμική θέα στο Αιγαίο ενώ στις παρυφές του οικισμού στέκεται ο Άσπρος Πύργος, ο πλέον καλοδιατηρημένος από τους 55 που σώζονται στη Σίφνο.

Σίφνος Οικισμός Πλατύς Γιαλός Φωτογραφίες

ΟΙΚΙΣΜΟΣ ΠΛΑΤΥΣ ΓΙΑΛΟΣ