Σίφνος - Απολλωνία

Χτισμένη πάνω σε τρεις λόφους, η Απολλωνία, ολόλευκη και καλλίγραμμη απλώνεται σαν κυκλαδίτισσα αρχόντισσα. Πρέπει να είναι από τις ελάχιστες κυκλαδικές πρωτεύουσες που δεν ονομάζεται Χώρα, ενώ αν ακούσεις τους ντόπιους να μιλούν για το «χωριό» να ξέρεις ότι αναφέρονται με οικειότητα αποκλειστικά στην Απολλωνία.

Σίφνος - Απολλωνία

Βρίσκεται κυριολεκτικά στην καρδιά του νησιού, και θα φτάσεις σε λίγα λεπτά της ώρας, ακολουθώντας τον πολύ καλό δρόμο που ξεκινάει από τις Καμάρες, το γραφικό λιμάνι της Σίφνου. Εξάλλου από την Απολλωνία ξεκινούν κι όλοι οι δρόμοι προς τα αξιοθέατα και τις παραλίες της Σίφνου.

Αλλά και η ίδια η Απολλωνία αποτελεί ένα αξιοθέατο από μόνη της. Ο βραδινός περίπατος στον περίφημο πεζόδρομο της, όπου συγκεντρώνεται ουσιαστικά η πολύβουη νυχτερινή ζωή της Σίφνου θα σε ικανοποιήσει με την ποικιλία που προσφέρει. Καλαίσθητα μπαράκια, δίπλα σε παραδοσιακά ταβερνάκια αλλά και πιο γκλάμουρ restaurant είναι έτοιμα να σε υποδεχτούν.

Μην ξεχάσεις, πριν καθίσεις εκεί που διάλεξες να περάσεις το βράδυ σου, να κάνεις μια βόλτα στα καλοβαλμένα σοκάκια της. Τα ολόλευκα σπιτάκια, οι φρεσκοασβεστωμένες καμάρες και τα φροντισμένα δρομάκια και σκαλοπάτια θα σε πείσουν για τη φροντίδα με την οποία περιβάλλουν το νησί τους οι Σιφναίοι. Μοναδική παραφωνία τα ηλεκτρικά καλώδια που κυριολεκτικά κατακλύζουν τον οικισμό. Η υπογείωση τους θα ήταν μια πολύ καλή ιδέα και σίγουρα θα πρόσθετε πάρα πολλά στην αυθεντική εικόνα της Απολλωνίας.

Η πρωτεύουσα της Σίφνου σίγουρα αποτελεί μια πολύ καλή επιλογή για τη διαμονή σου, αφού απ’ αυτήν ξεκινούν ουσιαστικά όλοι οι δρόμοι που θα ακολουθήσεις στην περιήγηση σου. Θα βρεις αρκετά ενοικιαζόμενα δωμάτια και ξενοδοχεία για κάθε βαλάντιο.

Στα «συν» και το δωρεάν ασύρματο ίντερνετ που προσφέρει ο Δήμος της Σίφνου αλλά αυτό μην το πάρεις και ακριβώς τοις μετρητοίς, όπως και στην Ίο. Μια τη χάνεις μια τη βρίσκεις, σύνδεση από δω σύνδεση από κει δεν πρόκειται να σου κάνει τη χάρη να παραμείνει για πολύ μαζί σου. Άπιστη και άπιαστη θα μείνει μέχρι το τέλος.

Ωστόσο αρκετές καφετέριες του οικισμού διαθέτουν δωρεάν ασύρματο ίντερνετ στους πελάτες του, μαζί με τις κατάλληλες παροχές, τουτέστιν πρίζα κάθε 1-2 μέτρα.

Επίσης η Απολλωνία διαθέτει υποκαταστήματα όλων σχεδόν των μεγάλων τραπεζών. Φρόντισε ωστόσο για καλό και για κακό να κάνεις μια πρωινή βολτούλα από τα ταμεία, γιατί δεν είναι και εντελώς σίγουρο ότι θα σε εξυπηρετήσει το βράδυ το ΑΤΜ.

Σίφνος Απολλωνία Φωτογραφίες

ΑΠΟΛΛΩΝΙΑ