Παραλία Πλατύς Γιαλός

Η παραλία του Πλατύ Γιαλού στη Σίφνο απλώνεται σε ένα χιλιόμετρο αμμουδιάς και θεωρείται μία από τις μεγαλύτερες των Κυκλάδων. Πάντως σε κάθε περίπτωση είναι η μεγαλύτερη της Σίφνου, καθώς καταλαμβάνει ολόκληρο τον ομώνυμο όρμο που βρίσκεται στα νοτιοδυτικά του νησιού και αποτελεί ότι πιο κοντινό σε αυτό που θα αναζητήσεις αν οι προτιμήσεις σου στρέφονται προς τις κοσμοπολίτικες παραλίες.

Παραλία Πλατύς Γιαλός

Χίλια μέτρα καθαρής αμμουδιάς, κατά μήκος της οποίας υπάρχουν πολλά ενοικιαζόμενα φροντισμένα δωμάτια και παραλιακά μπαράκια, στα οποία θα σε σερβίρουν ακόμη και πάνω στην άμμο, ενώ απολαμβάνεις τη σκιά των ομπρελών, που σου διατίθενται δωρεάν όπως και οι ξαπλώστρες. Βεβαίως τα αλμυρίκια που κατακλύζουν την παραλία του Πλατύ Γιαλού είναι έτοιμα σε φιλοξενήσουν στη σκιά τους αν το επιθυμείς.

Τα νερά στον Πλατύ Γιαλό είναι πεντακάθαρα και διάφανα, ότι ακριβώς χρειάζεται μια οικογένεια, ώστε να παίζουν με ασφάλεια τα παιδιά. Ωστόσο κατά τόπους υπάρχουν κάποιες πέτρες και βραχάκια μέσα στη θάλασσα, οπότε πρέπει να είσαι αρκετά προσεκτικός.

Η παραλία του Πλατύ Γιαλού βρίσκεται στο τέλος του δρόμου που οδηγεί προς αυτήν. Ωστόσο αν θέλεις κάτι διαφορετικό μπορείς να συνεχίσεις για λίγο ακόμη προς το beach bar Λαζάρου, όπου θα έχεις μια τελείως διαφορετική εμπειρία. Το beach bar είναι κτισμένο κυριολεκτικά πάνω στα βράχια, όπου έχει στηθεί και ειδική εξέδρα για τους λουόμενους. Μπορεί να μην υπάρχει άμμος αλλά μπορείς κάλλιστα να απολαύσεις τις βουτιές σου από τα βράχια.

Η παραλία του Πλατύ Γιαλού αποτελεί ένα από τα καμάρια της Σίφνου και μπορεί να ικανοποιήσει τους φιλοξενούμενους της καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας είτε μένουν εκεί είτε απλά την επισκέπτονται. Αν ανήκεις στην δεύτερη κατηγορία σου συστήνω κατά τη διάρκεια της διαδρομής να κάνεις δύο μικρές παρακάμψεις.

Την πρώτη προς την Παναγία του Βουνού, το γνωστό ξωκλήσι που είναι σκαρφαλωμένο στην κορυφή ενός λόφου, απ’ όπου μπορείς να απολαύσεις μια πανοραμική θέα του Πλατύ Γιαλού. Η δεύτερη παράκαμψη θα είναι πολύ μικρότερη: λίγο πριν φτάσεις στην παραλία στρίβεις αριστερά ακολουθώντας την χαρακτηριστική πορτοκαλί πινακίδα προς τον Άσπρο Πύργο, έναν από τους δύο πιο καλοδιατηρημένους και από τους συνολικά 55 αρχαίους Πύργους της Σίφνου.

και για το τέλος να αναφέρω ότι και ο δρόμος προς τον Πλατύ Γιαλό είναι εξαιρετικός και πολύ καλοδιατηρημένος, όπως όλοι σχεδόν οι δρόμοι της Σίφνου.

ΠΑΡΑΛΙΑ ΠΛΑΤΥΣ ΓΙΑΛΟΣ