Σίφνος Παναγία Χρυσοπηγή

Το θέαμα της Παναγίας της Χρυσοπηγής στη Σίφνο καθώς κατηφορίζεις το δρόμο που θα σε πάει κοντά της είναι ικανό να σου κόψει την ανάσα. Μια κατάλευκη εκκλησία σκαρφαλωμένη σε ένα βράχο κυριολεκτικά μέσα στη θάλασσα.

Σίφνος Παναγία Χρυσοπηγή

Το μοναστήρι, που είναι πλέον ανενεργό και τα κελιά του διατίθενται για διαμονή στους επισκέπτες, δεσπόζει πάνω στο μικρό ακρωτήρι που χωρίζει στα δυο τον όρμο του Φάρου. Χτίστηκε το 1615 για να στεγάσει την εικόνα της Ζωοδόχου Πηγής την οποία έσωσαν οι ψαράδες από τη θάλασσα.

Οι αντιθέσεις του τοπίου θα σε συνεπάρουν. Τα καταγάλανα νερά και ο ουρανός, η εκτυφλωτική λευκότητα του κτίσματος, τα άγρια βράχια που περιβάλλουν το ακρωτήρι συγκροτούν μια εικόνα που θα γεμίσει τα μάτια σου φως και αρμονία.

Η πρόσβαση είναι πολύ εύκολη και αρκεί να ακολουθήσεις το δρόμο προς την παραλία του Πλατύ Γιαλού και να στρίψεις αριστερά όταν δεις την πινακίδα. Ο δρόμος είναι εξαιρετικός και το τοπίο σίγουρα θα σε εντυπωσιάσει.

Η Παναγία η Χρυσοπηγή είναι η πολιούχος της Σίφνου και εορτάζει την ημέρα της Αναλήψεως, 40 μέρες μετά το Πάσχα, με μεγαλειώδεις τελετές και πανηγύρια στα οποία συμμετέχει σύσσωμο το νησί.

Σίφνος Παναγία Χρυσοπηγή Φωτογραφίες

ΣΙΦΝΟΣ ΠΑΝΑΓΙΑ ΧΡΥΣΟΠΗΓΗ